Osteopaat logo
Banner
Wat is osteopatie?

Osteopathie is een behandelingsmethode, gericht op klachten die ontstaan uit storingen in de beweeglijkheid van weefsels in het lichaam (wervels, spieren, organen, botten, ...).

Een verminderde beweeglijkheid van deze weefsels veroorzaakt een afgenomen doorbloeding en/of zenuwgeleiding waardoor het lichaam uit evenwicht raakt en allerlei klachten kunnen ontstaan.

De osteopaat zal door middel van manuele technieken de oorzaak van de bewegingsbeperkingen opsporen en behandelen. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, waardoor normaal functioneren weer mogelijk wordt.

 

Osteopathie? Kraker?

Osteopaten zijn geen ‘krakers’ zoals in de volksmond gezegd wordt. Met een kraker wordt in feite een chiropractor bedoeld.

Osteopathie is meer dan kraken. Kraken of beter manipuleren is een techniek die ook in de osteopathie gebruikt wordt. Naast deze technieken gebruikt de osteopaat nog vele andere, vaak zachte technieken.
Een chiropractor beperkt zich voornamelijk tot het behandelen van de wervelkolom terwijl de osteopaat ook andere systemen zal behandelen. Hij ziet het lichaam als één geheel en betrekt alle weefsels in zijn onderzoek en behandeling, dus ook de organen, spieren en de schedelbeenderen (vnl bij baby's).