Osteopaat logo
Banner
Hoe ziet een behandeling van een osteopaat eruit?

De osteopaat behandelt via drie systemen:

  1. Osteo-articulair systeem: beenderen, gewrichten en spieren
  2. Visceraal systeem: organen
  3. Craniaal systeem: schedelbeenderen en bovenste nekwervels

Bij de eerste behandeling start de osteopaat met een uitgebreid vraaggesprek. Hiervoor neemt de osteopaat uitgebreid de tijd zodat hij een goed beeld kan vormen van de klacht.  Hierna volgt het onderzoek. Niet enkel de plaats van de klacht maar het volledige lichaam wordt door de osteopaat onderzocht. De behandeling die volgt is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • De mens vormt één geheel en alle afzonderlijke delen van het lichaam beïnvloeden elkaar.
  • Daarnaast kan en moet alles in het lichaam bewegen. Wanneer ergens in het lichaam een bewegingsverlies optreedt, betekent dat ook een verlies in functie.
  • Osteopathie stimuleert ook het zelfgenezend vermogen van het lichaam
  • Tot slot zal de osteopaat u ook raad geven rond andere facetten die het bewegingssysteem beïnvloe- den, zoals leefgewoonten en voedingsgewoonten. Zo kan u zelf uw steentje bijdragen tot een goede gezondheid.

De technieken die de osteopaat bij de behandeling zal gebruiken variëren van heel zacht tot vrij stevig, echter zal de osteopaat steeds het lichaam respecteren. Bij de behandeling zal de osteopaat enkel zijn handen gebruiken, er wordt geen electrische apparaten gebruikt.  Een eerste behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Een opvolgbehandeling neemt ongeveer een half uur in beslag.